Man & Schaar – blog #1

Ik denk vaak met m’n vingers. Zo’n stukje zoals ik nu typ… het komt rechtstreeks uit m’n vingers. Ik heb het niet bedacht, m’n handen gaan hun eigen weg.

En zo gaat het ook vaak als ik een kapsel knip. In grote lijnen is het besproken: mag er veel af, of juist weinig, moet het voor lang blijven of achter juist kort, zit er teveel massa in of te weinig volume. Oké, wassen, en gaan.
Dat kan natuurlijk niet zomaar. De klant moet vertrouwen in jou hebben. En weten dat je altijd iets moois aflevert. Zoiets bouw je op, dat kost tijd.
Regelmatig houd ik zogenaamde ‘knipshoots’. Ik laat een model komen, soms een visagiste erbij. Ik maak een kapsel en als de make up klaar is gaan we fotograferen. Heel soms maak ik van te voren een moodboard. Maar ja… Je moet toch eerst dat haar in je handen voelen om te weten wat mogelijk is. Al knippend ontstaan er lijnen en vlakken. Ineens zie je een beweging, een opbouw. Plotseling heb je een compositie.
Ik was eens op weg naar m’n salon en dacht: wat gaan we vandaag in hemelsnaam doen? Ik zag de etalages van de supermarkt gevuld met paaskuikentjes. En toen wist ik het: een paaskapsel! Dominante kleur? Geel.
En dan wijst het weer zichzelf. Een asymetrische bob ontstaat vanzelf, glad of rommelig gestyled, het maakt niet uit. Kleuraccenten. Yesss.

© HansBeers.com

Marjolein180411_0141bvvT1240